Joghurtos meggyfagyi étcsokoládéval

_MG_9367

 

 

Az volt érzésem, amikor fotóztam ezt a fagyit, hogy ez a legnehezebb dolog a világon. Nevezetesen, jó képeket készíteni erről a jeges csodáról. Na jó, nem a legnehezebb, mert vannak még nagyon nehezen megoldható dolgok, de én így éreztem, amikor 30 fokos, nyári melegben nekiálltam fagylaltot fotózni. Ez a hűsítő édesség ugyebár olvad, méghozzá nagyon gyorsan olvad. Pedig úgy igyekeztem. Próbáltam hangulatos, igazi nyári hangulatú fotót csinálni. Minden adott volt hozzá. Volt verőfényes napsütés, medence, hűsítő kék vízzel, volt vidám társaság és persze volt fagyi. Az én joghurtos meggyfagyim, amibe étcsokoládét is tettem, nem kegyelmezett. Pillanatok alatt olvadni kezdett… Nagy szomorúságomra a fotók vállalhatatlanok lettek. De szerencsémre jött a lányom és megmentett. Ő nemcsak igyekezett, hanem gyakorlott, ügyes mozdulatokkal fotózott is. Így aztán nagyon szép, képek születtek, és ezután élvezhettük a jeges finomság üdítő ízét a kellemes nyári melegben…

 

Köszönet a fotókért: Vad Enikőnek (Vad Fotó)

 

Hozzávalók:

  • 30 dkg magozott meggy (nálam most fagyasztott)
  • 2,5 dl joghúrt (nálam laktózmentes)
  • 4 dl tejszín (laktózmentes)
  • 20 dkg cukor
  • késhegynyi őrölt fahéj
  • csipet só
  • 1 teás kanál vanília kivonat
  • 15 dkg étcsokoládé

Készítés:

  • A hozzávalókat a csoki és a tejszín kivételével egy tálba tettem és összemixeltem, de csak annyira, hogy a meggy egy kicsit darabos maradjon. Majd hozzáadtam a vanília kivonatot és azt is belekevertem.
  • A tejszínt habbá vertem. (nem kell kemény habot verni!)
  • A tejszínhabot óvatosan beleforgattam a meggyes masszába.
  • Fagyigépbe tettem és az előírásnak megfelelően kifagyasztottam.
  • Amíg a gép dolgozott, csokiolvasztó gépben (de lehet víz-gőz fölött is), felolvasztottam az étcsokoládét és ettől a
  • pillanattól kezdve ugyan úgy jártam el, mint a sztracsatella fagyi vagy a kókuszos fagyi készítésekor.

 

_MG_9359

 

 

_MG_9353

 

 

 

_MG_9351