Zwack Unicum étcsokoládé bonbon

 

_MG_9063

 

 

Sokat töprengtem, hogy milyen ízesítéssel készítsek bonbont. Valamilyen markáns, úgymond férfias ízvilágra gondoltam, kerülni akartam a már kicsit megszokott vaníliás, édes ízeket. Így esett a választásom a Zwack Unicumra. A fehér csoki ganache-ban remekül érvényesült a különleges, fűszeres íz és jól illeszkedett a kesernyés utóíz, a magas kakaótartalmú csokiburokkal…

 

Hozzávalók:    24 db bonbon

Krém:

  • 160 g fehér csoki
  • 60 ml tejszín (nálam laktózmentes)
  • 20 g puha vaj
  • 30 ml Zwack Unicum
  • 1 teás kanál vanília paszta
  • 3-4 csepp citromolaj (elhagyható)

Burok:

  • 30 dkg 75%-os étcsokoládé
  • 3 g porított kakaóvaj

Készítés:

  • A tejszínt gyöngyözésig melegítem.
  • Beleteszem az apró darabokra tört csokoládét, jól elkeverem.
  • Hozzáadom a likőrt, a vanília pasztát, a citromolajat és krémesre keverem.
  • Ha 35 fokra hűlt a krém, beleteszem a puha vajat, átkeverem, habzsákba töltöm. A konyhapulton hagyom állni, így pont megfelelő lesz a hőmérséklete, amikor tölteni szeretném a bonbonokat.

 

A csokoládé burokhoz a csokit felolvasztom, temperálom és polikarbonát formába öntöm.

 

 

_MG_9057

 

 

 

_MG_9048