Étcsokoládé – szegfűbors – vaníliás bonbon

_MG_8803

 

 

Ez a harmadik bonbon, ami a dobozba került. Remélem, ízlik majd ez a fűszeres, étcsokoládés krém. Szívesen használom a szegfűborsot és a vaníliát is a ganache-ban. Szerintem izgalmassá teszi a csoki ízét. Persze más fűszer is, de nekem ezek a kedvenceim…

Hozzávalók: 21 db bonbonhoz

Krém:

  • 100 g étcsokoládé (65%-os)
  • 100 g tejszín (nálam laktózmentes)
  • 20 szem szegfűbors
  • 1 teás kan. vanília kivonat
  • 10 g puha vaj
  • 1 teás kan méz

Burok:

  • 30 dkg étcsokoládé (75%-os)
  • 3 g kakaóvaj por

Készítés:

  • A tejszínt gyöngyözésig melegítem és beleteszem a szegfűborsot és a mézet. Letakarom, és 20 percig hagyom állni.
  • Kiveszem a borsszemeket.
  • A tejszínt kicsit felmelegítem, hozzáadom a darabokra tört csokit és egyneműre keverem.
  • Ha a krém 35 fok-ra hűlt, beleteszem a vajat és simára keverem.
  • Végül a vanília kivonatot is hozzákeverem.
  • Habzsákba töltöm. (nem teszem hűtőbe!)

A burokhoz a csokit felolvasztom, temperálom, majd kiöntöm polikarbonát formába. Betöltöm a krémet és lezárom.

 

 

_MG_8820

 

 

 

_MG_8817