Vaníliakrémes–szezámmagos bonbon

_MG_8774

 

Mostanában, naponta készülnek nálam a bonbonok, csak a bejegyzés marad el, néha még a fotó is. Most erős elhatározásra jutottam, nincs új bonbon, amíg az összes bejegyzést nem pótoltam! Na, akkor most hajrá… Itt van mindjárt ez a vaníliakrémes-szezámmagos, amit másik két társával együtt Marikának készítettem (Ő egy nagyon kedves, régi osztálytársam. Hála a facebook-nak most ismét egymásra találtunk). Marika néhány kedves sorban jelezte nekem, hogy nagyon tetszenek a csokijaim és szeretné megkóstolni… Ezt igazi, nagy megtiszteltetésnek éreztem. Összeszedtem minden bátorságomat és tudásomat, elkészítettem a három fajta bonbonból álló válogatást és postára adtam. Azzal a reménnyel tettem ezt, hogy nem okozok csalódást és a szállítás sem tesz nagy kárt bennük…

 

Hozzávalók: 28 db bonbonhoz

Krém:

  • 8 g pirított szezámmag
  • 180 g fehér csoki
  • 70 ml tejszín (nálam: laktózmentes)
  • 20 g puha vaj
  • 1 teás kan. vaníliakivonat
  • késhegynyi vanília por

Burok:

  • 30 dkg étcsokoládé (75%-os)
  • 3 g kakaóvaj por

Készítés:

  • A szezámmagot száraz serpenyőben megpirítom, félreteszem.
  • A tejszínt gyöngyözésig melegítem, hozzáadom az apró darabokra tördelt csokit, egyneműre keverem.
  • Belekeverem a vanília port és a vanília kivonatot.
  • Ha a krém 35 fok-ra hűlt, hozzáadom a puha vajat, jól elkeverem, Habzsákba töltöm, szobahőmérsékleten hagyom állni.

Burok készítése:

A csokit felmelegítem és temperálom, majd bonbonformába öntöm.  Mielőtt a lemezt az elkészített csokiburokkal 10 percre hűtőbe tenném, kevés szezámmagot szórok bele, ekkor hűtőbe teszem 10 percre. Ez idő alatt a csoki megszilárdul és a habzsák segítségével tölthetem is a ganache-t. A továbbiakban a bejegyzésben leírt módon járok el. 

Végül, arany lüszter porral díszítettem.

 

 

_MG_8785

 

 

_MG_8779