Csokoládé mousse borzselével

_MG_8000

Azt hiszem  nem mondok újat azzal, hogy a csokoládé és a bor kivételes ízélményt nyújt. Ezt a luxus érzést fokoztam azzal, hogy a csokoládéból mousse-t készítettem, és fűszeres borzselével párosítottam. Végül, kakaóbab törettel díszítettem…

Borzselé hozzávalói:

  • 2 dl fehér, félédes, fűszeres ízvilágú fehér bor
  • 3-4 db szegfűszeg
  • 1 teáskanál akácméz
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 10 gr almapektin
  • 10 gr cukor

Készítés:

A bort és a többi hozzávalót összekeverjük egy kisebb lábasban. Hagyjuk állni kb. fél óráig. A pektint és a cukrot összekeverjük. A szegfűszeget kivesszük a fűszeres borból. A bort felmelegítjük. Ügyeljünk rá, hogy ne forrjon, de forró legyen. Ekkor adjuk hozzá kis részletekben a cukorral összekevert pektint. Folyamatosan keverjük és sűrítsük be. Akkor jó, ha határozott csíkot tudunk húzni a kanállal a lábas aljára. Ezután félretesszük és hagyjuk hűlni kb. 10 percet.

Csokoládé mousse hozzávalói:

  • 15 dkg étcsokoládé (70%-os)
  • 2,5 dkg hideg vaj
  • 2 tojás sárgája
  • 4 tojás fehérje
  • 3 evőkanál porcukor
  • egy csipet só

Készítése:

A darabokra tört csokit és a vajat víz-gőz fölött felolvasztjuk

A tojások sárgáját és a cukrot habverővel keverjük, habosítsuk.

Ha kihűlt a vajas csoki, akkor keverjük bele a felhabosított tojássárgáját.

A tojásfehérjét a sóval verjük kemény habbá és óvatosan forgassuk bele a tojásos csokiba.

Végül, a mousse-t kanalazzuk poharakba, a tetejére rétegezzük a boros zselét. Díszítsük csokoládé darabkákkal vagy kakaóbab törettel. Néhány órára tegyük hűtőszekrénybe.

_MG_7992